Even voorstellen

 

Hallo! Ik ben Gerben van Nieuwburg en de mooie dame die naast mij staat is Mimi Lodewijks. We wonen samen in Enkhuizen. Ik ben schipper en heb een voorliefde voor houtbewerking. Mimi heeft een eigen bedrijf in op maat gemaakte bureaustoelen.

Door een proces van heling ontdekte Mimi dat zij emotionele bagage kon verwerken door liefde te geven aan haar bekkenbodem regio. Dat was de vonk die de zoektocht naar natuurlijke dildo's aanstak en waardoor ik uiteindelijk houten dildo's ben gaan maken. Hieronder lees je hoe Go Bananas is ontstaan!

Speeltjes van natuurlijke grondstoffen

 

In eerste instantie zocht Mimi dus dildo's voor zichzelf. Sowieso wilde ze geen plastic (lees hier waarom). Tevens wilde ze geen producten meer met batterijen, omdat deze het gevoel in de vagina verminderen. Dus kwam ze uit op producten die gemaakt waren met natuurlijke grondstoffen.

 

Ons nachtkastje werd aangevuld met dildo's die vervaardigd zijn uit Noorse Maansteen, Graniet, Borosilicaatglas en RVS. Mimi kwam erachter dat natuurlijke producten beter je lichaamstemperatuur aannemen en werd er steeds meer door geïnteresseerd. Vervolgens las ze over de grondende functie van hout en hoe het qua temperatuur en gevoel aansluit bij het lichaam. De interesse was gewekt en de zoektocht naar de juiste houten dildo was begonnen.

Zoektocht naar de juiste houten dildo

 

Tijdens de zoektocht bleek dat er niet veel aanbod was. De leveranciers die Mimi wel kon vinden voelde niet goed aan. Ze voelde zich niet veilig, omdat er geen duidelijkheid werd gegeven over de laklagen. Als je beseft dat je slijmvliezen stoffen opnemen wil je je veilig voelen om iets in je vagina te steken. Dus vroeg ze aan mij: “Jij bent toch handig? Kan jij niet zo’n ding voor mij maken?”. Omdat ik met veel plezier aan hout werk was ik meteen enthousiast.

 

Dat weekend zaten we op een verjaardag met een paar vrienden en vriendinnen en ineens was iedereen geïnteresseerd. Zo ontstond er een idee en een testpanel. Ik begon met het maken van verschillende proefmodellen en vond het ontzettend leuk om te doen. Wat begon als een geintje werd steeds serieuzer. Ondertussen begon ik alvast een beetje te dromen over een eigen merk.

Het ontstaan van Go Bananas

 

Nadat ik ongeveer vijf verschillende modellen had gemaakt gaf niets écht het juiste gevoel, tot ik op een dag intuïtief een banaan uit de fruitschaal pakte en deze overtrok op papier. Toen ik het aan Mimi liet zien zei zij meteen: "Go Bananas. Dit wordt 'm!"

 

Bananen worden weleens gebruikt om een penis te visualiseren. Uit ervaring weten we ondertussen waarom :-) De twee uiteinden van de bananenvorm hebben verschillende hoeken, waardoor je meerdere plekken kan stimuleren.

Kwalitatieve materialen kiezen

 

Vervolgens ging ik op zoek naar de juiste materialen. Na verschillende houtsoorten geprobeerd te hebben is de keuze gevallen op Essenhout. Deze houtsoort staat bekend om haar mooie vlamtekening en langdurige sterkte. Bovendien laat het zich erg fijn bewerken.

Vanwege Mimi's ervaring hadden we een hele lijst met eisen voor de lak. Het maakt namelijk contact maakt met delicate delen van het lichaam én het beschermt het hout. Daarom wilde we er zeker van zijn dat de lak goed was. Ik begon met het onderzoeken van zo natuurlijk mogelijke producten. Deze vielen stuk voor stuk af. Dus zocht ik verder naar een ondoordringbare harde laklaag. 

 

Uiteindelijk vond ik een enthousiaste leverancier die geholpen heeft met de zoektocht. Deze heeft aangeraden om te kiezen voor een lak die DIN-EN 71-3 gecertificeerd is. Dat is een speelgoedbesluit en daardoor is deze lak bruikbaar voor kinderspeelgoed. De norm houdt er rekening mee dat kinderen spullen in hun mond stoppen en dat het daar veilig genoeg voor moet zijn. Daarom is er in lak geen veiligheidscertificaat te vinden dat hier boven gaat.

Houten dildo's met liefde handgemaakt

 

Mensen staan vaak raar te kijken als ik vertel dat ik houten dildo's maak, maar in mijn ogen is het normaal om te kunnen genieten van je seksualiteit. Een houten dildo is een prachtig en natuurlijk product waar je jarenlang plezier van zult hebben. Het wordt werkelijk met liefde en aandacht gemaakt. Ik voel me gezegend dat ik de mogelijkheid heb om iets te maken waar mensen van genieten.